Steun KiKa

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze verschrikkelijke ziekte. De kinderen die deze ziekte wel overleven hebben door de vaak agressieve behandelmethoden de rest van hun leven lichamelijke problemen.

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek is het bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kan dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven hebben.

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker.

Een van de oprichters van wijwerkenonline.nl is in zijn persoonlijke omgeving geconfronteerd met deze ziekte en de vreselijke gevolgen hiervan. Echter ook met het goede werk wat KiKa verricht. Omdat wijwerkenonline.nl het heel belangrijk vindt dat er meer middelen komen om onderzoek naar kinderkanker te verbeteren, zal een deel van de opbrengst van wijwerkenonline.nl ten goede komen aan KiKa. Hiermee hopen wij een bijdrage te kunnen leveren om de overlevingskansen van kinderen met kanker in de toekomst te kunnen verhogen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kika.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief